Livsmedelsverksamhet - registrera ny verksamhet

LÄS MER

Registrera din verksamhet
Tänk på att verksamheten får starta tidigast två veckor efter att du gjort en anmälan om registrering eller efter att du fått ett beslut från miljö- och byggnadsnämnden, annars riskerar verksamheten en sanktionsavgift. När du företräder ditt företag så kan du använda din egen e-legitimation (tex BankID eller Mobilt BankID) för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen bevisar att det är du som gör registreringen.

Uppgifter som du lämnar i anmälan
Vi använder de uppgifter som du lämnar när vi ska bedöma riskklassning av din anläggning. Riskklassningen utgår från de risker som finns med din livsmedelshantering och utgör grunden för att bedöma kontrollbehovet och därmed också din kontrollavgift.

Avgift för registreringen
För vårt arbete med registreringen av din anmälan tar vi ut en avgift som motsvarar en timmas handläggningstid, enligt en taxa som är fastställd av kommunfullmäktige i Gagnefs kommun. 

Livsmedelsföretagare
Du som vill starta en livsmedelsverksamhet ska ha kunskap om den verksamhet du vill bedriva. Du ska också ha kunskap i livsmedelshygien och om livsmedelslagstiftningen. De krav på utbildning och kunskap som gäller dig beror på vilken verksamhet du bedriver och vilka livsmedel du hanterar.
För att läsa mer om att bedriva livsmedelsverksamheter så har vi samlat information på vår webbplats som du hittar här.

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa